Här kan ni följa mina förberedelser inför "The toughest footrace on earth" Marathon Des Sables. Ett lopp om 25 mil genom Sahara.
Jag började springa sommaren 2009 när jag förlorade min dotter Lisa 14 år. Det var min kompis Fredrik som fick med mig ut på löprundor. Löpningen har varit en enorm hjälp i mitt sorgearbete. Idag har jag ett fungerande liv och jag älskar livet igen.

Så ofta jag får tillfälle föreläser jag om min väg tillbaka till ett fungerande liv och de verktyg jag använt, förberedelserna inför mitt äventyr i öknen i april, min löpning, inspiration, mål och målbilder.
Lisa pratade ofta om att hon ville bli barnläkare. Jag tror hon hade kommit att arbeta för Läkare Utan Gränser. En organisation som jag tycker är fantastisk och som hjälper så många. Nu vill jag hjälpa dem. Därför har jag startat en insamling. Stöd insamlingen till Läkare Utan Gränser genom att satsa valfritt antal kronor. Ett bidrag lämnar ni genom att klicka på bilden "Läkare Utan Gränser" till vänster.


torsdag 1 november 2012

STOLT MEDLEM I BRYGGAN MALMÖ

Igår blev jag medlem i Bryggan Malmö. Jag fick medlemskapet av Rotary Malmö-Västra hamnen för att jag föreläst vid deras frukostmöte. Medlemsskapet är nog det bästa arvodet jag fått när jag föreläst. Bryggan i Malmö är en obunden ideell förening som  arbetar med barn vars föräldrar är eller har varit frihetsberövade. Det finns 8 000 - 10 000 barn i Sverige som har sin ena eller bägge föräldrarna frihetsberövade. Det är svårt att föreställa sig hur tufft detta måste vara för ett barn. Det måste vara oerhört tufft att som barn dels vara utan en eller båda föräldrarna och dels möta omgivningens reaktioner på att din mamma eller pappa sitter i fängelse eller är häktad. Bryggan ger dessa barn möjlighet till en trygg mötesplats med andra barn i samma situation, stödsamtal och andra gemensamma aktiviteter. Vill ni veta mer om Bryggan Malmö och kanske bli medlem så kan ni gå in på brygganmalmo.se.

Jag är fortfarande hög på energin efter föreläsningen igår. Kontakten med åhörarna både under och efter föreläsningen ger sån energi. Det är så häftigt att få stå framför en samling människor som sitter där bara för att lyssna på det jag har att säga. Jag känner mig så priviligierad som får den möjligheten ibland. Möjligheten att få göra det jag tycker bäst om och att få dela med mig av min kunskap och mina erfarenheter. Idag på lunchen gick jag genom Malmö Central och mötte en av åhörarna från igår. Vi hälsade flyktigt och jag fick ett sånt där varmt härligt leende som gör att man går vidare med leende på läpparna och känner att livet är bra härligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar