Här kan ni följa mina förberedelser inför "The toughest footrace on earth" Marathon Des Sables. Ett lopp om 25 mil genom Sahara.
Jag började springa sommaren 2009 när jag förlorade min dotter Lisa 14 år. Det var min kompis Fredrik som fick med mig ut på löprundor. Löpningen har varit en enorm hjälp i mitt sorgearbete. Idag har jag ett fungerande liv och jag älskar livet igen.

Så ofta jag får tillfälle föreläser jag om min väg tillbaka till ett fungerande liv och de verktyg jag använt, förberedelserna inför mitt äventyr i öknen i april, min löpning, inspiration, mål och målbilder.
Lisa pratade ofta om att hon ville bli barnläkare. Jag tror hon hade kommit att arbeta för Läkare Utan Gränser. En organisation som jag tycker är fantastisk och som hjälper så många. Nu vill jag hjälpa dem. Därför har jag startat en insamling. Stöd insamlingen till Läkare Utan Gränser genom att satsa valfritt antal kronor. Ett bidrag lämnar ni genom att klicka på bilden "Läkare Utan Gränser" till vänster.


torsdag 8 november 2012

Bromölla Marathon och Veteran-SM på lördag

Lätt träning denna vecka för dels återhämtning efter Österlenmaran i lördags och dels för att ge bra form till Bromölla marathon nu på lördag. Idag blev det 8,7 km lätt distans. Benen kändes sådär. Förhoppningsvis hinner de återhämta sig lite till innan lördag. Eftersom jag har kört väldigt lite kvalitetsträning efter sommaren har jag ingen aning om hur formen är eller vilken fart som finns i benen. Det har varit många långpass och flera av dessa med tung ryggsäck. Men känner jag mig själv rätt så kommer hornen växa i pannan på startlinjen på lördag. Sen får vi se hur långt det håller. Bromölla marathon blir sannolikt mitt sista lopp innan Marathon Des Sables.

Mina nya Brooks Cascadia 7 är hur sköna som helst och så här långt känns det som om det är skon för Marathon Des Sables.

1 kommentar:

  1. Lycka till på lördag, hoppas att vädret blir som dom lovad dvs. uppehåll.
    Kommer snart förbi och testar Salomon pjucken.
    /Jonas

    SvaraRadera