Här kan ni följa mina förberedelser inför "The toughest footrace on earth" Marathon Des Sables. Ett lopp om 25 mil genom Sahara.
Jag började springa sommaren 2009 när jag förlorade min dotter Lisa 14 år. Det var min kompis Fredrik som fick med mig ut på löprundor. Löpningen har varit en enorm hjälp i mitt sorgearbete. Idag har jag ett fungerande liv och jag älskar livet igen.

Så ofta jag får tillfälle föreläser jag om min väg tillbaka till ett fungerande liv och de verktyg jag använt, förberedelserna inför mitt äventyr i öknen i april, min löpning, inspiration, mål och målbilder.
Lisa pratade ofta om att hon ville bli barnläkare. Jag tror hon hade kommit att arbeta för Läkare Utan Gränser. En organisation som jag tycker är fantastisk och som hjälper så många. Nu vill jag hjälpa dem. Därför har jag startat en insamling. Stöd insamlingen till Läkare Utan Gränser genom att satsa valfritt antal kronor. Ett bidrag lämnar ni genom att klicka på bilden "Läkare Utan Gränser" till vänster.


Om mig

Jag heter Johan Reberg och började springa sommaren 2009 när jag förlorade min dotter Lisa. Löpningen har varit en stor hjälp genom sorgen. När jag springer är Lisa alltid med mig. Även när hon egentligen tycker jag ger mig ut på tokiga äventyr. När det under ett lopp börjar bli för tungt ber jag alltid Lisa blåsa lite medvind och då gör hon det.

Lisa är en av de klokaste människor jag haft förmånen att lära känna. Hon var omtänksam och hade ett starkt social patos. Lisa pratade ofta om att hon ville bli barnläkare. Jag är övertygad om att hon som läkare hade kommit att engagera sig för Läkare Utan Gränser.

I april 2013 ska jag springa Marathon De Sables. Det är ett lopp om 250 km på 7 dagar genom Saharas öken i Marocko. Loppet brukar kallas  ”The toughest footrace on earth”.

Under loppet kommer jag samla in pengar till Läkare Utan Gränser. Insamlingen går till så att man kan satsa valfri summa per kilometer som jag klarar att genomföra i loppet. Satsar du 1 kr per km och fullföljer hela loppet innebär det att du ska betala in 250 kr till Läkare Utan Gränser.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar