Här kan ni följa mina förberedelser inför "The toughest footrace on earth" Marathon Des Sables. Ett lopp om 25 mil genom Sahara.
Jag började springa sommaren 2009 när jag förlorade min dotter Lisa 14 år. Det var min kompis Fredrik som fick med mig ut på löprundor. Löpningen har varit en enorm hjälp i mitt sorgearbete. Idag har jag ett fungerande liv och jag älskar livet igen.

Så ofta jag får tillfälle föreläser jag om min väg tillbaka till ett fungerande liv och de verktyg jag använt, förberedelserna inför mitt äventyr i öknen i april, min löpning, inspiration, mål och målbilder.
Lisa pratade ofta om att hon ville bli barnläkare. Jag tror hon hade kommit att arbeta för Läkare Utan Gränser. En organisation som jag tycker är fantastisk och som hjälper så många. Nu vill jag hjälpa dem. Därför har jag startat en insamling. Stöd insamlingen till Läkare Utan Gränser genom att satsa valfritt antal kronor. Ett bidrag lämnar ni genom att klicka på bilden "Läkare Utan Gränser" till vänster.


onsdag 2 januari 2013

IMELDA MARCOS OCH JAG


Det sägs att Imelda Marcos hade 2 700 par skor. Jag är inte där riktigt ännu. Men på god väg. Idag anlände det fjärde paret trailskor som jag beställt i jakten på den perfekta skon för Marathon des Sables. Det förra paret har varit kanonbra fram till för någon vecka sedan då jag började få lite besvär under den främre trampdynan. Är det något jag har förstått när jag läst på om Marathon des Sables så är det att man ska ha rätt skor. Blåsor, skavsår och blånaglar får du förr eller senare under loppet. Men ju senare desto bättre. Den här skon är snarlik den förra. Men betydligt lättare. Jag lär lyfta skorna ett antal gånger under loppets 250 km så 100 gr per sko blir många kilo extra om man summerar alla lyft. Ja, som ni säkert fattat för längesedan så är jag en nörd när det gäller löpning i allmnänhet och när det gäller mina förberedelser inför Marathon des Sables i synnerhet. Nedan har ni min nuvarande samling av aktiva löparskor. De som är kasserade ligger i en låda.

    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar