Här kan ni följa mina förberedelser inför "The toughest footrace on earth" Marathon Des Sables. Ett lopp om 25 mil genom Sahara.
Jag började springa sommaren 2009 när jag förlorade min dotter Lisa 14 år. Det var min kompis Fredrik som fick med mig ut på löprundor. Löpningen har varit en enorm hjälp i mitt sorgearbete. Idag har jag ett fungerande liv och jag älskar livet igen.

Så ofta jag får tillfälle föreläser jag om min väg tillbaka till ett fungerande liv och de verktyg jag använt, förberedelserna inför mitt äventyr i öknen i april, min löpning, inspiration, mål och målbilder.
Lisa pratade ofta om att hon ville bli barnläkare. Jag tror hon hade kommit att arbeta för Läkare Utan Gränser. En organisation som jag tycker är fantastisk och som hjälper så många. Nu vill jag hjälpa dem. Därför har jag startat en insamling. Stöd insamlingen till Läkare Utan Gränser genom att satsa valfritt antal kronor. Ett bidrag lämnar ni genom att klicka på bilden "Läkare Utan Gränser" till vänster.


tisdag 2 april 2013

RESFEBER

Bara 2 dagar kvar till avresa och jag längtar så jag håller på att spricka. Provlåg liggerunderlag med sovsäck i söndagskväll och somnade som en stock. Provpackade ryggsäcken återigen igår. Allt fick plats och kontrollvägningen visade på 8,8 kg utan vatten.

2 kommentarer:

 1. Hej Johan,
  Jag blev mycket rôrd av att läsa din "historia" på blogget.
  Jag heter Karolina, bor i Paris och fôljer ökenloppet sen 5 år (men bara på nâtet). Jag har aldrig sprungit mer än ett halv marathon, men jag är en jäkel på att skriva mail och coacha andra !! Jag har blivit ombedd att skriva till dej och de andra svenska deltagarna. Nyfiken ? Ja, du får inte veta mer idag, det kommer jag att berätta under loppet. Ha en bra resa ! Enjoy the run och jag hôr av mej under loppet !
  (ni som ger er inpå sånt hâr är inte riktigt kloka - och det gillar jag). mvh Karolina

  SvaraRadera
 2. Karolina,
  Jag blev väldigt glad av din kommentar och fruktansvärd nyfiken. Ser fram emot nästa meddelande från dig och lovar att njuta av löpningen.

  SvaraRadera