Här kan ni följa mina förberedelser inför "The toughest footrace on earth" Marathon Des Sables. Ett lopp om 25 mil genom Sahara.
Jag började springa sommaren 2009 när jag förlorade min dotter Lisa 14 år. Det var min kompis Fredrik som fick med mig ut på löprundor. Löpningen har varit en enorm hjälp i mitt sorgearbete. Idag har jag ett fungerande liv och jag älskar livet igen.

Så ofta jag får tillfälle föreläser jag om min väg tillbaka till ett fungerande liv och de verktyg jag använt, förberedelserna inför mitt äventyr i öknen i april, min löpning, inspiration, mål och målbilder.
Lisa pratade ofta om att hon ville bli barnläkare. Jag tror hon hade kommit att arbeta för Läkare Utan Gränser. En organisation som jag tycker är fantastisk och som hjälper så många. Nu vill jag hjälpa dem. Därför har jag startat en insamling. Stöd insamlingen till Läkare Utan Gränser genom att satsa valfritt antal kronor. Ett bidrag lämnar ni genom att klicka på bilden "Läkare Utan Gränser" till vänster.


lördag 13 april 2013

HAN ÄR I MÅL!!

Yabadabado,
Jag är i mål och så lycklig. Ett marathon idag och det varmare än igår. Pratade med en som gjort 10 MdS och han sa att detta var det tuffaste någonsin. Idag var jag stark hela vägen. Sista 2 km såg jag målet och det blåste medvind hela upploppet. Sitter här med medaljen om halsen och är så lycklig. Mina erfarenheter från loppet kommer jag skriva mer om när jag kommer hem. Men kan avslöja att jag har lärt mig en hel del om mig själv och hur jag fungerar när det är tufft. En liten ledtråd är snällhet och ödmjukhet. Tusen tack för alla mail. De har betytt mer än ni kan föreställa er. Era fina ord har kommit upp i huvudet när det varit som tuffast och fört mig framåt. Ikväll är det middag med öl och vin och konsert under bar himmel i öknen. I morgon är det en gemensam promenad på 7km för UNICEF. Sedan väntar hotel och fest. Kram på er alla.8 kommentarer:

 1. Grattis Johan - hoppas du mår prima utan fotblåser!'
  Kram från Cilla i Sthlm

  SvaraRadera
 2. Otroligt imponerande och stort GRATTIS!!!
  Jag har följt dig under flera månader och hållit tummarna typ hela senaste veckan.
  Jag tror ingen annan kan förstå vad du har gått (!?) igenom. Jo, dina "medlöpare" förstås.
  Så skönt för oss alla att du är i mål!

  SvaraRadera
 3. Otroligt bra gjort Johan, stort Grattis! Din historia har berört mig och min familj mycket på många sätt och vi önskar dig och din familj all lycka.
  /Elisabeth Gardmar Karlsson

  SvaraRadera
 4. Vilken bragd! Stort grattis, härligt att du är i mål! Och tack igen för att du gjort detta till förmån för Läkare Utan Gränser och de människor vi arbetar med och för runt om i världen! Vi är så imponerade och glada för din fantastiska insats!
  /Anna-Karin Moden, Läkare Utan Gränser

  SvaraRadera
 5. Fantastiskt! Jag är så enomrt imponerad och berörd av det du gör. Tack för att du delar med dig och hjälper också andra människor via Läkare Utan Gränser.

  /Anna

  SvaraRadera
 6. Helt fantastiskt, vilken jädra grej du har fixat!
  Stort Grattis!
  Cecilia

  SvaraRadera
 7. grattis,vilken hjälte!! makalös bedrift.mvh johan i L-A.

  SvaraRadera
 8. Toppen att du kom i mål utan värra problem ! Hôrde av J&J att ni BLEV mer än bara tältkompisar till slut... Ha det bra och GRATTIS än en gång. mvh Karolina
  Ps. vad blir nästa äventyr ? ha ha

  SvaraRadera