Här kan ni följa mina förberedelser inför "The toughest footrace on earth" Marathon Des Sables. Ett lopp om 25 mil genom Sahara.
Jag började springa sommaren 2009 när jag förlorade min dotter Lisa 14 år. Det var min kompis Fredrik som fick med mig ut på löprundor. Löpningen har varit en enorm hjälp i mitt sorgearbete. Idag har jag ett fungerande liv och jag älskar livet igen.

Så ofta jag får tillfälle föreläser jag om min väg tillbaka till ett fungerande liv och de verktyg jag använt, förberedelserna inför mitt äventyr i öknen i april, min löpning, inspiration, mål och målbilder.
Lisa pratade ofta om att hon ville bli barnläkare. Jag tror hon hade kommit att arbeta för Läkare Utan Gränser. En organisation som jag tycker är fantastisk och som hjälper så många. Nu vill jag hjälpa dem. Därför har jag startat en insamling. Stöd insamlingen till Läkare Utan Gränser genom att satsa valfritt antal kronor. Ett bidrag lämnar ni genom att klicka på bilden "Läkare Utan Gränser" till vänster.


måndag 11 mars 2013

Medicinmannen

Idag har jag varit hos Jonas "Magic fingers" Viklund på IMC i Malmö. Han konstaterad snart att det var en överansträngning som gjort att hjärnan kopplat ifrån vissa muskler som gjorde att mina ben var svaga i vissa moment. Men med några magiska tryck med fingrarna kopplad Jonas upp benen med min lilla hjärna igen och styrkan var tillbaka. Jonas visade var jag skulle trycka om samma sak hände igen och jag fick några bra förebyggande övningar. Annars påpekade han det jag länge misstänkt att jag har en stryktålig kropp när det kommer till träning. För i övrigt var benen i toppfunktion trots min ålder och den träningsmängd och belastning jag utsatt dem för. Nu blir det full fart och satsning mot Sahara igen.
TACK JONAS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar