Här kan ni följa mina förberedelser inför "The toughest footrace on earth" Marathon Des Sables. Ett lopp om 25 mil genom Sahara.
Jag började springa sommaren 2009 när jag förlorade min dotter Lisa 14 år. Det var min kompis Fredrik som fick med mig ut på löprundor. Löpningen har varit en enorm hjälp i mitt sorgearbete. Idag har jag ett fungerande liv och jag älskar livet igen.

Så ofta jag får tillfälle föreläser jag om min väg tillbaka till ett fungerande liv och de verktyg jag använt, förberedelserna inför mitt äventyr i öknen i april, min löpning, inspiration, mål och målbilder.
Lisa pratade ofta om att hon ville bli barnläkare. Jag tror hon hade kommit att arbeta för Läkare Utan Gränser. En organisation som jag tycker är fantastisk och som hjälper så många. Nu vill jag hjälpa dem. Därför har jag startat en insamling. Stöd insamlingen till Läkare Utan Gränser genom att satsa valfritt antal kronor. Ett bidrag lämnar ni genom att klicka på bilden "Läkare Utan Gränser" till vänster.


fredag 8 mars 2013

Grus i maskineriet

Förkylning och träningsuppehåll i fem dagar. Sedan två pass och känning i baksida lår/ knäveck. Andra passet fick avbrytas efter 4 km. En konstig bladning av smärta och en kittlande känsla i vänster knäveck och som strålar ner på utsidan av hälen. Ska det strula nu när det är mindre än en månad kvar till start. Här har jag tränat hårt i 11 månader utan något strul och så kommer det nu. JÄVLA SKIT. Samtidigt får jag försöka se det positivt. Det kunde varit värre. Träningsbelastningen har varit betydligt högre än vad kroppen någon gång tidigare varit utsatt för. Det kunde strulat tidigare och i betydligt större omfattning. Träningen är gjord. Fysiskt är jag så redo att jag hade kunnat starta loppet idag. Nu handlar det om att hålla mig frisk och hel fram till starten. Det får bli en blandning av rehab och underhåll av träningen fram till start. Jag har tid hos sjukgymnasten på måndag.

1 kommentar:

  1. Hoppas det är temporärt! Men som du skriver så är du ju fysiskt redo nu. Skulle du i värsta fall inte kunna springa många pass fram till tävlingen kommer du ändå vara fysiskt förbered. Se bara Cracknell, han hade långt uppehåll från löpning inför men kom ändå 12:a!

    SvaraRadera