Här kan ni följa mina förberedelser inför "The toughest footrace on earth" Marathon Des Sables. Ett lopp om 25 mil genom Sahara.
Jag började springa sommaren 2009 när jag förlorade min dotter Lisa 14 år. Det var min kompis Fredrik som fick med mig ut på löprundor. Löpningen har varit en enorm hjälp i mitt sorgearbete. Idag har jag ett fungerande liv och jag älskar livet igen.

Så ofta jag får tillfälle föreläser jag om min väg tillbaka till ett fungerande liv och de verktyg jag använt, förberedelserna inför mitt äventyr i öknen i april, min löpning, inspiration, mål och målbilder.
Lisa pratade ofta om att hon ville bli barnläkare. Jag tror hon hade kommit att arbeta för Läkare Utan Gränser. En organisation som jag tycker är fantastisk och som hjälper så många. Nu vill jag hjälpa dem. Därför har jag startat en insamling. Stöd insamlingen till Läkare Utan Gränser genom att satsa valfritt antal kronor. Ett bidrag lämnar ni genom att klicka på bilden "Läkare Utan Gränser" till vänster.


söndag 17 mars 2013

Långpass i strålande solsken

Sista långpasset, 26 km, med full ryggsäck, 9 kg, klarades av i strålande sol och trevligt sällskap, tack Thomas Ivarsson och Mikael Kretz, i Skrylle. Det kändes kanonbra och backarna på skryllemilen var bra träning inför sanddynerna i Sahara. 18 dagar kvar

3 kommentarer:

 1. Inga mer långpass alls eller inga fler med väska? Jag velar lite kring när jag ska börja trappa ned. Jag hade nog åtminstone tänkt trycka in ett långpass nästa helg för att sedan vila nästan helt över påsk och äta upp mig nått kilo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inga fler långpass. Men några tuffa backpass och 7-8 timmar på cykeln i bastun. Det blir fler vilodagar och mycket påskmat.

   Radera
  2. Låter vettigt! Man vill verkligen minimera riskerna för skador nu. Har du provpackat väskan? Kommer du packa om maten i andra påsar?

   Radera