Här kan ni följa mina förberedelser inför "The toughest footrace on earth" Marathon Des Sables. Ett lopp om 25 mil genom Sahara.
Jag började springa sommaren 2009 när jag förlorade min dotter Lisa 14 år. Det var min kompis Fredrik som fick med mig ut på löprundor. Löpningen har varit en enorm hjälp i mitt sorgearbete. Idag har jag ett fungerande liv och jag älskar livet igen.

Så ofta jag får tillfälle föreläser jag om min väg tillbaka till ett fungerande liv och de verktyg jag använt, förberedelserna inför mitt äventyr i öknen i april, min löpning, inspiration, mål och målbilder.
Lisa pratade ofta om att hon ville bli barnläkare. Jag tror hon hade kommit att arbeta för Läkare Utan Gränser. En organisation som jag tycker är fantastisk och som hjälper så många. Nu vill jag hjälpa dem. Därför har jag startat en insamling. Stöd insamlingen till Läkare Utan Gränser genom att satsa valfritt antal kronor. Ett bidrag lämnar ni genom att klicka på bilden "Läkare Utan Gränser" till vänster.


fredag 15 februari 2013

LÅNGHELG - BACK TO BACKPASS

Långhelg brukar innebära att det är en eller flera extra ledig dagar i anslutning till helgen och det brukar man tycka är härligt.
För mig har begreppet långhelg för tillfället en helt annan innebörd. Nämligen att jag ett antal helger före mitt ökenäventyr ska springa flera långpass dagarna efter varandra. Till en början genomfördes dessa utan ryggsäck. Under hösten blev det tre back to backpass, 25-26 augusti   20+ 42 km(Landskrona marathon), 20-21 oktober 20+30 km, 17-18 november 21 + 29 km (det senare med ryggsäck). Det hitintills tuffaste passet genomfördes 26-27 januari då jag först sprang 33,5 km på lördagen och sedan 52 km på söndagen och dessa pass genomfördes båda med ryggsäck och packning om 5-7 kg.
Nu till helgen är det dags igen. Det blir 3x30 km med en rycksäck om 7-8 kg. Första etappen blir transportlöpning hem från jobbet idag. Etapp två blir transportlöpning tillbaka till jobbet på lördag förmiddag för att hämta hem bilen. Det sista passet blir i Malmö på söndag med start från Malmö central kl. 09,30.
Det ska bli spännande och se hur kroppen känns under det sista passet på söndagen.
Jag är lyckligt lottad som har Andreas Kerren som lovat att göra mig sällskap hela helgen. Det är bra att det finns fler tokiga löpare.
På måndag kommer en rapport om hur det har gått och hur det kändes i kroppen.
TREVLIG HELG
Jag ser fram mot en härlig LÅÅÅÅÅNGHELG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar