Här kan ni följa mina förberedelser inför "The toughest footrace on earth" Marathon Des Sables. Ett lopp om 25 mil genom Sahara.
Jag började springa sommaren 2009 när jag förlorade min dotter Lisa 14 år. Det var min kompis Fredrik som fick med mig ut på löprundor. Löpningen har varit en enorm hjälp i mitt sorgearbete. Idag har jag ett fungerande liv och jag älskar livet igen.

Så ofta jag får tillfälle föreläser jag om min väg tillbaka till ett fungerande liv och de verktyg jag använt, förberedelserna inför mitt äventyr i öknen i april, min löpning, inspiration, mål och målbilder.
Lisa pratade ofta om att hon ville bli barnläkare. Jag tror hon hade kommit att arbeta för Läkare Utan Gränser. En organisation som jag tycker är fantastisk och som hjälper så många. Nu vill jag hjälpa dem. Därför har jag startat en insamling. Stöd insamlingen till Läkare Utan Gränser genom att satsa valfritt antal kronor. Ett bidrag lämnar ni genom att klicka på bilden "Läkare Utan Gränser" till vänster.


måndag 25 februari 2013

Inte Guide-Michelin precis


Nu tror jag min matsedel för marathon Des Sables är klar. Jag skämtade ett tag om att jag skulle köra den svenska svenssonvarianten och ha 7 färdigmarinerade vacuumförpackade flintastekar och en baginbox. Nu blev det inte riktigt så. Men efter att ha nördat ner mig i allt som går att läsa om mat och näring under Marathon Des Sables tror jag mig kommit fram til den meny som passar mig bäst. 

Nedan är en kopia av excel-filen där jag ställt upp vad, när och hur jag ska äta varje dag i under loppet. Sammanfattningsvis så innebär det totalt 24 366 kalorier som tillsammans väger 5 588 gr. Kosten kommer bestå av frystorkad mat, energibars, energigels, energidryck, återhämtningsdryck, salt/mineraltabletter och egenkomponerad bladning av Hampaprotein, Chiafrön, Bipollen, Macapulver, Acaipulver, Korngräs och Vetegräs.  Det blir ett mål varm mat (frystorkat) alla dagar utom dag 4 då vi springer 8 mil. Jag tror inte jag mäktar med att laga mat den dagen. Därför blir det 3 frukostar den dagen (frystorkat som blandas med kallt vatten). En liten påse nescafe så att jag får en kopp kaffe om dagen packas också ned. Jag tror inte menyn skulle få någon stjärna i Guide Michelin. Men jag tror min hunger i öknen kommer att gör att jag ändå upplever den så när jag väl äter den.

STAGEENERGY (STAGE)FOODRecoveryCALORIESWEIGHT
13xUEC, 3xHP, 10xS1xEXF , 1xBB, 2xENB1xHR, 1xHCBMAKV3034701 gr
23xUEC, 3xHP, 10xS1xEXF , 1xBB, 2xENB1xHR,1xHCBMAKV3034701 gr
34xUEC, 4xHP, 12xS1xEXF , 1xBB, 2 ENB1xHR, 1xHCBMAKV3404786 gr
410xUEC, 8xHP, 30xS3xBB, 2xENB1xHR, 1xHCBMAKV54841373 gr
Restday4xUEC, 3xHP, 10xS2xEXF, 1xBB, 2xENB1xHR, 1xHCBMAKV3934791 gr
54xUEC, 4xHP, 12xS1xEXF , 1xBB, 2xENB1xHR, 1xHCBMAKV3404786 gr
62xUEC, 2xHP, 4xS1xBB, 1xENB, 1xENB1xHR, 1xHCBMAKV2072450gr
TOTAL30xUEC, 27 HP6xEXF, 9xBB, 11xENB7 HR243665588 gr
UEC= WINFORCE Ultra Energy Complex  100 calories, 25 gr
HP=Hammer Perpetum 270 calories, 60 gr
EXFH=Expeditionfood High Energy 800 Calories, 165 gr
BB=Blå Band 600 Calories, 181 gr
HR=Hammer Recoverite 170 calories, 49g
ENB= Eat Natural Bar 262 calories 50 gr
S=Saltsstick
HCBMAKV=Hampaprotein, Chiafrön, Bipollen, Maca, Acai, Korngräs, Vetegräs 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar