Här kan ni följa mina förberedelser inför "The toughest footrace on earth" Marathon Des Sables. Ett lopp om 25 mil genom Sahara.
Jag började springa sommaren 2009 när jag förlorade min dotter Lisa 14 år. Det var min kompis Fredrik som fick med mig ut på löprundor. Löpningen har varit en enorm hjälp i mitt sorgearbete. Idag har jag ett fungerande liv och jag älskar livet igen.

Så ofta jag får tillfälle föreläser jag om min väg tillbaka till ett fungerande liv och de verktyg jag använt, förberedelserna inför mitt äventyr i öknen i april, min löpning, inspiration, mål och målbilder.
Lisa pratade ofta om att hon ville bli barnläkare. Jag tror hon hade kommit att arbeta för Läkare Utan Gränser. En organisation som jag tycker är fantastisk och som hjälper så många. Nu vill jag hjälpa dem. Därför har jag startat en insamling. Stöd insamlingen till Läkare Utan Gränser genom att satsa valfritt antal kronor. Ett bidrag lämnar ni genom att klicka på bilden "Läkare Utan Gränser" till vänster.


måndag 29 oktober 2012

Summering träning v.43

Det blev 80 km under veckan som gick. Ett långpass på 27 km hem från jobbet i fredags med en rygga på ca 6 kg. Två intervall pass, lite fartlek och styrka samt två distanspass. Ett extra styrkepass blev trädgårdsabetet. Det känns som om kroppen nu börjar vänja sig vid mängden och även klarar av långpass med tung rygga. Benen har faktiskt kännts ganska pigga på kvalitetspassen. En del av hemligheten är nog att jag har börjat stretcha en del. Mina piriformis (en del av sätesmuskulaturen) har haft en tendens att stelna och börja bråka när jag höjt träningsnivån. Stelheten har spridit sig ner i baksidan av låret. Stretch av höftböjaren verkar konstigt nog vara rätt medicin för att motverka stelheten. Jag försöker nu stretcha efter kvalitets- och styrkepassen.

Veckan har bjudit på varierande löpväder. Det har varit allt från hagelstorm till fantastiskt soligt höstväder. Under helgens pass sprang jag omkring och njöt av den vackra natur vi har i Furulund/Kävlinge. Gulröda träd, sol, blå himmel och frisk luft gjorde mig hög.

Veckan som kommer blir lite lugnare för att få viss återhämtning. Men den avslutas med ett nytt lopp Österlenmaran på lördag. Det är fösta upplagan av en kvällsmaran under ljusfesten på Österlen som går genom upplysta byar på natursköna Österlen. Facklor, marschaller, fyrverkerier och ljuskonstverk ska kanta vägen till målet i Simrishamn.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar