Här kan ni följa mina förberedelser inför "The toughest footrace on earth" Marathon Des Sables. Ett lopp om 25 mil genom Sahara.
Jag började springa sommaren 2009 när jag förlorade min dotter Lisa 14 år. Det var min kompis Fredrik som fick med mig ut på löprundor. Löpningen har varit en enorm hjälp i mitt sorgearbete. Idag har jag ett fungerande liv och jag älskar livet igen.

Så ofta jag får tillfälle föreläser jag om min väg tillbaka till ett fungerande liv och de verktyg jag använt, förberedelserna inför mitt äventyr i öknen i april, min löpning, inspiration, mål och målbilder.
Lisa pratade ofta om att hon ville bli barnläkare. Jag tror hon hade kommit att arbeta för Läkare Utan Gränser. En organisation som jag tycker är fantastisk och som hjälper så många. Nu vill jag hjälpa dem. Därför har jag startat en insamling. Stöd insamlingen till Läkare Utan Gränser genom att satsa valfritt antal kronor. Ett bidrag lämnar ni genom att klicka på bilden "Läkare Utan Gränser" till vänster.


tisdag 23 oktober 2012

Dagens pass intervall och styrka

Härligt att åter springa med lite fart. Efter en lång period med mycket mängd och många långa pass var det skönt med intervall 5 x 1 km. Med sammanlagt 6 mil i benen på de tre senaste dagarna var det stumma ben i början av dagens pass. Benen piggade på sig efter varje intervall. Första intervallen på 4:18 och sista på 3:57. Med uppvärmning och nerjogg fick jag ihop 10 km totalt idag.  Det lär behövas lite styrka om jag ska klara 25 mil med 10 kg packning. Därför avslutade jag med styrketräning. Marklyft, dips, chins och plankan på pilatesbollen.

I morgon blir det vilodag. Ska på invigningen av Emporia som konstigt nog börjar 10.00 med mingel och ett antal föredrag i Köpenhamn. Först 18.30 blir det bussning till Emporia och där pågår sedan kalaset till 22.30. Får ladda fickorna med visitkort som ska spridas till tänkbara klienter.

Tänk att jag haft 462 visningar första dygnet. Nu blir det väl fler när Nils snyggat till bloggen och han har lovat att den ska bli ännu snyggare i morgon. TACK NILS
1 kommentar:

  1. Bra jobbat med bloggen. Jag ser med spänning fram mot att följa din resa mot loppet!

    SvaraRadera