Här kan ni följa mina förberedelser inför "The toughest footrace on earth" Marathon Des Sables. Ett lopp om 25 mil genom Sahara.
Jag började springa sommaren 2009 när jag förlorade min dotter Lisa 14 år. Det var min kompis Fredrik som fick med mig ut på löprundor. Löpningen har varit en enorm hjälp i mitt sorgearbete. Idag har jag ett fungerande liv och jag älskar livet igen.

Så ofta jag får tillfälle föreläser jag om min väg tillbaka till ett fungerande liv och de verktyg jag använt, förberedelserna inför mitt äventyr i öknen i april, min löpning, inspiration, mål och målbilder.
Lisa pratade ofta om att hon ville bli barnläkare. Jag tror hon hade kommit att arbeta för Läkare Utan Gränser. En organisation som jag tycker är fantastisk och som hjälper så många. Nu vill jag hjälpa dem. Därför har jag startat en insamling. Stöd insamlingen till Läkare Utan Gränser genom att satsa valfritt antal kronor. Ett bidrag lämnar ni genom att klicka på bilden "Läkare Utan Gränser" till vänster.


onsdag 5 december 2012

Fyra dagar utan löpning försmäktar jag på denna jord

Beslutet att ha några veckor med alternativ träning och ingen löpträning var svårt att fatta. Trots ett Gympa/stångpass, ett Skivstång/Intervalpass, ett Spinningpass och ett Cxworxpass på fyra dagar så saknar jag ändå löpningen. Inte heller snön, kylan eller halkan har minskat lusten att ge mig ut på en löprunda. Men passen har varit roliga och stillat abstinensen. Dessutom har de nog gjort stor nytta. I alla fall skvallrar träningsvärken om detta. Där är många muskler som givit sig tillkänna med en rejäl träningsvärk. Det är härligt för jag gillar träningsvärk.

1 kommentar:

  1. Nästan så jag också blir sugen att ta en liten paus från löpandet, fast jag vågar inte riktigt :) Jag är rädd för ökade skaderisken när man ska börja trappa upp igen. Men får se, om det blir tufft psykologiskt att ta sig ut på mina morgonpass så kan jag följa ditt exempel.

    Vad tycker förresten du om evolution 2-väskan? Jag är fortfarande inte helt van vid att springa med något på magen och har lite svårt att få den att sitta så still som jag hade önskat.

    SvaraRadera